Svojim klijentima pružamo indivudualan, jedinstven i profesionalan pristup njihovim tegobama po principu jedan fizioterapeut, jedan klijent.

Tretman započinje razgovorom uz temeljitu anamnezu, pregled i analizu uzroka problema/oštećenja. U suradnji s klijentom analiziramo sve faktore koji potencijalno doprinose problematici kako bi smo tretirali uzrok, a ne posljedične simptome. U analizi se osvrćemo na vrstu posla kojim se klijent bavi, obiteljsku anamnezu, stare ozljede, disbalans među mišićnim skupinama, eventualne deformacije, način zivota, prehranu i faktor stresa koji pospješuje svaku tegobu.

Zajedničkim snagama određujemo kratkoročne i dugoročne ciljeve te izrađujemo plan terapije.

U tretmanu kombiniramo znanja i tehnike iz svih područja fizioterapije s naglaskom na spacijalne manualne tehnike Maitland koncepta, masažu, aparaturu, kineziotape i ciljane terapijske vježbe.
Klijent aktivno sudjeluje u terapiji kako na tretmanu tako i pri aktivnostima svakodnevnog i profesionalnog života, te daje fizioterapeutu povratne informacije o promjenama i napretku.

Uz ovakav pristup garantiramo Vam da je rezultat vrlo brzo vidljiv.

Specijalnim fizioterapijskim pristupom uspješno tretiramo cijeli spektar dijagnoza:

 • Protruzije intervertebralnih diskusa
 • Lumboishialgiju
 • Deformacije kralježnice (skolioze, kifoze, lordoze)
 • Artroze
 • Artritise
 • Nestabilnost zglobova
 • Osteoporozu
 • Upale mišića, tetiva i ligamenata
 • Bolna stanja
 • Ozljede lokomotornog sustava
 • Senzacije koje izazivaju problemi vratne kralježnice (tinitus, vrtoglavice, osjećaj nestabilnosti, trnci u rukama)…
 • Uklještenja živaca

fizioterapija

Specijalne fizioterapijske tehnike

Niz postupaka kojima fizioterapeut rukama djeluje direktno na vezivno tkivo, mišiće, fasciju, zglobove i koštane strukture s ciljem smanjenja bolova i upale, povečanja mobilnosti i dovođenja svih struktura u balans. Mobilizacija i manipulacija zglobova kroz ove tehnike daje vrhunske rezultate kod diskopatija, uklještenja živaca, neuroloških simptoma poput trnaca, vrtoglavice i osjećaja slabosti… Tretman je potpuno siguran,bezbolan i ugodan.

Masaže

Tehnika koja se služi nizom sustavnih, ugodnih pokreta rukama radi manipulacije tkivima (kože, potkožja, mišića,  fascija i veziva) u svrhu liječenja.  Poboljšava cirukaciju krvi i limfe, pospješuje izbacivanje mliječne kiseline i otpadnih tvari, oslobađa napetosti i bolova u mišićima, djeluje blagotvorno na autonomni živčani sustav i imunitet cijelog organizma.

Sportska masaža

Terapijske vježbe

Korektivna gimnastika

Terapijske vježbe su individualno sastavljen program vježbi kojim klijent aktivno sudjeluje u terapiji. Za cilj imaju korigirati držanje, učvrstiti strukture, zadržati novonastale odnose među zglobovima, prevenirati ozljede, ubrzati tijek oporavka. Neizostavni su dio svake terapije.

Kineziotape

Kineziotape

Tehnika primjene elestičnih traka koje se lijepe na određene djelove tijela s različitim ciljevima. Njima možemo umanjiti bol, pospiješiti cirkulaciju limfe i krvi, potaknuti aktivnost određenih mišića, umanjiti napetost, stabilizirati zglob,…

Limfna drenaža

Limfna drenaža je terapijska metoda koja pomaže izbalansirati tekućine u tijelu. Koristi se u zdravstvene i estetske svrhe. Ritmičnim upuhivanjem zraka kroz komore točno određenim redosljedom oponaša se rad ruku fizioterapeuta s ciljem odvođenja zaostale limfe i izlučivanja toksina putem urinarnog sustava.

Limfna drenaža ima pozitivne učinke na cijeli organizam, podiže imunitet, stvara osjećaj lakoće i ugode, smanjuje edeme nakon kiruških zahvata, fraktura i ozljeda, koristi se u onkologiji kod stvaranja limfedema ruku i nogu, prevenira proširene vene i kapilare, neizostavna je u tretmanima oblikovanja tijela i tretiranja celulita. Limfomat koji koristimo u Centru zdravlja Modus vivendi vrhunski je BTL-ov aparat s aplikatorom za ruke te noge i trbuh, a posjeduje programe preko 30 ciljanih programa u zdravstvene i estetske svrhe. U svom izborniku nudi programe za popravljanje nestručno odrađene ručne limfne drenaže, za umorne i teške noge, proširene vene, cirkulatorne tegobe, detoksikaciju, celulit, onkološke pacijente, posttraumatsku njegu i mnoge druge.

Limfna drenaža Modus Vivendi Kolarova 11 Zagreb