Masaža

Medicinska masaža je jedna od najstarijih metoda liječenja, koju je preporučivao još Hipokrat. Čovjek je od davnina instinktivno trljao bolni dio tijela. Teško je opisati kolike su dobrobiti masaže na cijeli organizam. Stari narodi su vjerovali da tijelo koje se redovito masira nikad nije bolesno. Prva razina na koju se očito djeluje masažom je koža, naš najveći organ. Stoga koristimo mješavine domaćih hladno prešanih ulja koja imaju višestruke učinke kako na kožu tako i na ostala tkiva, strukture i organe.

Medicinska masaža

Medicinska masaža

Medicinska masaža koristi se blagim, ugodnim i svrsishodnim nizom pokreta u cilju opuštanja cijelog organizma. Potiče lučenje hormona sreće – oksitocina, stabilizira krvni tlak, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, pospješuje izbacivanje toksina iz tijela, ojačava imunitet, potiče kvalitetan i dubok san.
Sportska masaža

Sportska masaža

Sportska masaža za razliku od medicinske koristi čvršće i podražajnije pokrete sa svrhom izbacivanja mliječne kiseline koja nastaje kao nusprodukt rada mišića. Ova vrsta masaže oporavlja mišiće od mikrotrauma nastalih pri teškim naporima, opušta, prevenira ozljede, vraća elastičnost vlaknima te mišići postaju otporniji. Služi kako priprema za napore, ali i oporavak nakon treninga.
Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža djeluje ciljano na određene djelove tijela (najčešće noge, stražnjicu i trbuh) kako bi se potaknuo metabolizam stanica, pospješilo izbacivanje viška vode, limfe i toksina. Pokreti su podražajni, no ne i bolni. Podiže tonus mišića i zateže kožu. Anticelulitna masaža pomoćna je metoda koja najbolje djeluje ako se u proces uključi vježbanje, pravilna ishrana i limfna drenaža.

Limfna drenaža

proširene vene | limfna drenaža

Za umorne i teške noge, i proširene vene

Detoksikacija | Limfna drenaža

Cirkulatorne tegobe, detoksikaciju, celulit…

Posttraumatska njega | Modus Vivendi | Kolarova 11, Zagreb

Za onkološke pacijente i posttraumatsku njegu!

Limfna drenaža je terapijska metoda koja pomaže izbalansirati tekućine u tijelu. Koristi se u zdravstvene i estetske svrhe. Ritmičnim upuhivanjem zraka kroz komore točno određenim redosljedom oponaša se rad ruku fizioterapeuta s ciljem odvođenja zaostale limfe i izlučivanja toksina putem urinarnog sustava. Limfna drenaža ima pozitivne učinke na cijeli organizam, podiže imunitet, stvara osjećaj lakoće i ugode, smanjuje edeme nakon kiruških zahvata, fraktura i ozljeda, koristi se u onkologiji kod stvaranja limfedema ruku i nogu, prevenira proširene vene i kapilare, neizostavna je u tretmanima oblikovanja tijela i tretiranja celulita.

Limfomat koji koristimo u Centru zdravlja Modus vivendi vrhunski je BTL-ov aparat s aplikatorom za ruke te noge i trbuh, a posjeduje programe preko 30 ciljanih programa u zdravstvene i estetske svrhe. U svom izborniku nudi programe za popravljanje nestručno odrađene ručne limfne drenaže, za umorne i teške noge, proširene vene, cirkulatorne tegobe, detoksikaciju, celulit, onkološke pacijente, posttraumatsku njegu i mnoge druge.

Limfna drenaža Modus Vivendi Kolarova 11 Zagreb

Refleksoterapija

Refleksoterapija

Refleksoterapija je izvrsna dijagnostička i terapijska metoda stara preko 3000 godina. Prvi su je koristili Kinezi i Egipčani. Stopala su podijeljena na refleksne zone koje predstavljaju organe i djelove tijela. Zadebljanja, kalcifikati i bolovi ukazuju na blokade u organima. Masirajući refleksne točke točno određenim redosljedom i smjerom otpuštaju se blokade, stvara se osjećaj ugode i preko stopala djeluje na cjelokupni organizam.

Masaža lica, vrata i glave

Masaža lica Modus Vivendi

Masaža lica, vrata i glave puno je više od običnog tretmana ljepote. Tu se nalaze mnoge refleksne točke preko kojih možemo djelovati na cijelo tijelo. Nakupljeni stres najčešći jena čelu u zoni između očiju i u temporomandibularnom zglobu (zglobu između gornje i donje vilice), što se u novije vrijeme često ispoljava kao bruksizam (škrgutanje zubima za vrijeme spavanja). Kao kontaktno sredstvo pri masaži lica, glave i vrata koristimo ulje smilja s dodatkom vitamina E. Ovu vrstu masaže preporučljivo je napraviti ljudima koju imaju podočnjake, česte tenzijske glavobolje, upale sinusa, puno vremena provode za kompjutorom,…

Ultrazvučno tretiranje celulita

ultrazvučno tretiranje celulitaUltrazvučno tretiranje celulita ugodna je i bezbolna metoda koja djeluje mehanički i toplinski na propusnost membrana, bolju obskrbu tkiva kisikom i hranjivim tvarima čime pospješuje izbacivanje toksina te oporavlja i zaglađuje opuštenu i umornu kožu. Pruža vrhunske rezultate u kombinaciji s ručnom aniticelulitnom masažom, toplinskim procedurama i limfnom drenažom.

Elektrostimulacija mišića

ElektrostimulacijaElektrostimulacija mišića je tehnika koja kontrahira mišiće električnim impulsima koji djeluju na mišić na način da reproduciraju prirodnu kontrakciju kakva se postiže fizičkom aktivnošću. Izvrstan je saveznik u tretmanima oblikovanja tijela, ali ne kao zamjena za vježbanje, nego kao dodatna metoda, podiže tonus mišića, služi za bržu i bolju regeneraciju nakon napora, sprječava atrofiju kod neaktivnosti (prije i poslje operativnih zahvata, kod dugotrajnih mirovanja), određenim programima (TENS) smanjuje bol.